ŠKOLA ŽIACI AKTIVITY VÝCHOVNÝ PORADCA GALÉRIA KONTAKT
Návrat na Možnosti štúdia - 3-ročné učebné odbory

6445 H kuchár

Absolventi sú schopní pripravovať a ošetrovať základné druhy surovín určených k výrobe jedál. Vyrábajú a expendujú teplé a studené jedlá.
Uplatnenie: vo všetkých podnikoch poskytujúcich stravovacie služby.

Základné údaje o štúdiu

Školský vzdelávací program  STRAVOVACIE SLUŽBY
Kód a názov ŠVP  64 Ekonomika a organizácia, obchod a služby
Stupeň vzdelania  stredné odborné vzdelanie
Dĺžka štúdia  3 roky
Forma štúdia  denná
Spôsob a podmienky ukončenia štúdia  záverečná skúška
  úspešné absolvovanie príslušného ŠkVP
Doklad o získanom vzdelaní   vysvedčenie o záverečnej skúške
  výučný list
Nadväzná odborná príprava (ďalšie vzdelávanie)  vzdelávacie programy nadstavbového štúdia pre absolventov 3.ročných učebných odborov.
  špeciálne kurzy, ktoré umožňujú rozšíriť odbornú kvalifikáciu absolventov.

Učebný plán

Kategórie a názvy vzdelávacích oblastiPočet týždenných vyučovacích hodín v ročníku
1.2.3.spolu
Všeobecné vzdelávanie 12 8,5 6,5 27
Jazyk a komunikácia
slovenský jazyk a literatúra 1,5 1 1 3,5
prvý cudzí jazyk 3 3 2 8
Človek a hodnoty
etická výchova/náboženská výchova 1 - - 1
Človek a spoločnosť
občianska náuka 1 - - 1
Človek a príroda
chémia 1 - - 1
Matematika a práca s informáciami
matematika 2 2 2 6
informatika 1 1 - 2
Zdravie a pohyb
telesná a športová výchova 1,5 1,5 1,5 4,5
Odborné vzdelávanie 21 24,5 26,5 72
Teoretické vzdelávanie 6 9,5 9 24,5
ekonomika 1 1,5 2 4,5
spločenská komunikácia 1 1 - 2
hospodárske výpočty - 1 - 5,5
potraviny a výživa 2 2,5 2 6,5
technológia 2 2 3 7
stolovanie - 1,5 2 3,5
Praktická príprava 15 15 17,5 47,5
odborný výcvik 15 15 17,5 47,5
Disponibilné hodiny 4 3,5 4 11,5
Spolu 33 33 33 99
Účelové kurzy/ učivo
Kurz pohybových aktivít v prírode 35 - - 35
Kurz na ochranu života a zdravia - 18 - 18
Účelové cvičenie 6 6 6 18

Krytá plaváreň - informácie

Ubytovacie a stravovacie služby
Elektronická žiacka knižka

Počet návštev