ŠKOLA ŽIACI AKTIVITY VÝCHOVNÝ PORADCA GALÉRIA KONTAKT
Návrat na Možnosti štúdia - 2-ročné nadstavbové študijné odbory

6421 L spoločné stravovanie

Odbor určený pre absolventov učebných odborov kuchár, čašník/servírka, hostinský, cukrár/cukrárka
Absolvent nájde uplatnenie – v obchodných podnikoch, v podnikoch spoločného stravovania, v podnikoch služieb ako radový pracovník, riadiaci pracovník strednej úrovne, alebo sa môže uplatniť ako samostatný podnikateľ



Základné údaje o štúdiu

Školský vzdelávací program  STRAVOVACIE SLUŽBY
Kód a názov ŠVP  62 ekonomické vedy, 63, 64 ekonomika a organizácia, obchod a služby I, II
Stupeň vzdelania  úplne stredné odborné vzdelanie
Dĺžka štúdia  2 roky
Forma štúdia  denná, externá
Spôsob a podmienky ukončenia štúdia  maturitná skúška
  úspešné absolvovanie príslušného ŠkVP
Doklad o získanom vzdelaní  vysvedčenie o maturitnej skúške
Nadväzná odborná príprava (ďalšie vzdelávanie)  vysokoškolské štúdium najmä ekonomického smeru
  pomaturitné štúdium

Učebný plán

Kategórie a názvy vzdelávacích oblastiPočet týždenných vyučovacích hodín v ročníku
1.2.spolu
Všeobecné vzdelávanie 13 12 25
Jazyk a komunikácia
slovenský jazyk a literatúra 3 3 6
prvý cudzí jazyk 4 4 8
Človek a spoločnosť
občianska náuka 1 1 2
Človek a príroda
chémia 1 - 1
Matematika a práca s informáciami
matematika 2 2 4
informatika 1 1 2
Zdravie a pohyb
telesná a športová výchova 1 1 2
Odborné vzdelávanie 20 21 41
Teoretické vzdelávanie 14 15 29
ekonomika 2 2 4
účtovníctvo a štatistika 2 2 4
cestovný ruch 2 1 3
technika prevádzky 2 3 5
manažment v spoločnom stravovaní 2 3 5
hospodárska korešpondencia 2 - 2
hotelové služby 1 2 3
náuka o nápojoch 1 2 3
Praktická príprava 6 6 12
odborná prax 6 6 12
Disponibilné hodiny 10 10 20
Spolu 33 33 66

Krytá plaváreň - informácie

Ubytovacie a stravovacie služby
Elektronická žiacka knižka

Počet návštev